G Hayal Kahramanları 1: Kevin Walker

8 May

Burada yeni bir yazı dizisine başlıyor ve bildiğimiz sevdiğimiz dizilerde, filmlerde yaratılmış olan eşcinsel karakterleri irdeliyoruz. İlk sayıda, Brothers & Sisters dizisinden Kevin Walker’ı masaya yatıracağım (sakin olalım, gerçekten masaya yatırmama daha var). Önceden uyaralım: her ne kadar dizi hakkında spoiler vermemeye çalışacak olsam da, karaktere değinirken ufak ufak spoilerlar olabilir (ya da olmayabilir). Dolayısıyla, “Ne yaptın Gilbreth, ben o diziyi izleyecektim, şimdi her şey mahvoldu!” deme potansiyelini kendinizde görüyorsanız, size tavsiyem, bunu okumadan bir sonraki yazıya geçmeniz ve aynı zamanda Brothers & Sisters dizisini bir şekilde edinip izlemeye başlamanızdır. İşte başlıyoruz.

Oldukça tatlı olduğunu yukarıdaki resimden de görebildiğimiz Matthew Rhys’ın canlandırdığı Kevin Walker, dizinin ana kahramanlarından biri ve Walker kardeşlerin yaş sırasına göre 4.’sü. Birçoğumuz gibi ilk cinsel deneyimini bir kızla yaşamış olan Kevin, bu sevdadan kısa sürede vazgeçmiş ve çocukları birer birer götürmeye başlamıştır. Diziyi izleyenler bilirler ki, Walker ailesinde hiçbir şey çok uzun süre sır olarak kalmaz. Kevin’in eşcinselliği de ablası Kitty tarafından tüm aileye anons edildikten sonra, anneleri Nora, hemen bir eşcinsel derneğine üye olur. Walker’ların California’da yaşadığından bahsetmiş miydim? Evet, Kevin, çoğumuzun sahip olmadığı bir lükse sahiptir ve dünyanın en gay friendly eyaleti ve ailesi içerisinde büyümüştür.

Buna rağmen, her eşcinsel gibi onun da kimliği ile ilgili sıkıntıları olacaktır. Kötü giden ilişkiler, karşılıksız lise aşkları, tek gecelik kalp kırıkları derken o da G-Bunalım’dan haddini almakta geri kalmaz. Kendisi 38 yaşında olmasına rağmen (her ne kadar Matthew Rhys, karakterinden yaklaşık 7-8 yaş küçük olsa da), her şeyi oldukça yerindedir, fakat halen hayat arkadaşını bulamamıştır. Başarılı bir avukat olan Kevin, eşcinselliğini hem tüm ailesine hem de iş çevresine tamamen açmış güzide bir dostumuzdur.

Her ne kadar ilk sezonlar boyunca straight kardeşleri Tommy Walker (Balthazar Getty) ve Justin Walker(Dave Annable) tarafından, çekicilik konusunda gölgede bırakılsa da, Kevin ilerleyen sezonlarda hem yaptıkları, hem de kendine gelen özgüveni ve sempatikliğiyle ilk sırayla yerleşir. Zaten o zamana kadar Tommy’nin saçlarına ak düşer ve diziden uzaklaşır, Justin de iyice saçma bir karakter olur çıkar. Her ne kadar dizinin en seksi erkeği ünvanını Luc (Gilles Marini) ‘e kaptırmış olsa da, Kevin gönlümüzdeki erkektir. Televizyonda gördüğümüz bir çok eşcinsel karakterin aksine, onu ciddi duruşuyla ve şık takım elbiseleriyle bir “Man at Play” kıvamında izleriz ve bu kıvam da ona yakışır zaten. Agresif ve depresif yapısından sıyrılarak zamanla yakışıklı ve tatlı “ev erkeği” oluverir çıkar. Kevin, hem olmak , hem de sahip olmak istediğimiz eşcinsel modelidir: Güçlü, Başarılı, Açık, Yakışıklı, Duygusal ve Eğlenceli. Dizi boyunca Kevin, çok az bölümde “çık çık” lara maruz kalır. Genelde yaptıkları tasvip edilir. Tasvip edilmeyen şeyler de empati kurarak ona hak verebileceğimiz defolardır. Her ne kadar, erkeğine sadık bir koca olan eşcinsellere “gerçekçi değil” diye yaklaşabiliyor olsak da, aslında Kevin da bu yaşa gelene kadar neler yapmıştır neler. Dizideki flashbacklerden ve imalardan anlayacağımız üzere bir çok macera yaşamış ve sadık olmayı çok da becerememiştir. Kariyerinin başındakı aşçı Scotty, gizli eşcinsel dizi yıldızı Chad, ve Methodist rahip Jason dizi boyunca Kevin’dan nasiplerini alırlar. Üçünün de Kevin’in hayatına giriş çıkışlarını (hayatına dedim) gözlemleriz ve aslında anlarız ki benzer tip ilişkileri biz de yaşamışız. Amerika televizyon tarihinin en önemli sahnelerinden biri olarak nitelendirebileceğimiz “Kevin’ın Düğünü” sahnesinde ise Kevin’i yine en tatlı haliyle izleriz. Kendisini tam bir demokrat olarak tasvir etse de, bir anda cumhuriyetçi bir siyaset adamı oluverir ve buna rağmen yaptıklarıyla yine alkışlarımızı toplamayı da bilir.  O artık her zaman doğruyu savunan, idealist bir hukuk adamı olmuştur. Dizideki çıkışlarıyla, “Evet bu adam gerçekten tek başına 10 kişi” diyebileceğimiz kadar da iflah olmaz bir eşcinseldir. “Ben avukatım” karizmasıyla tozu dumana katar, herkese ağzının payını verir ve laf sokmayı da ihmal etmez.

Yorum bırakın